top of page

Pilootstudie 

Voorafgaand aan de start van dit Europees onderzoek werd eerst een succesvolle "pilootstudie" uitgevoerd in samenwerking met ICOM Belgium Flanders en Universiteit Antwerpen.  

Deze pilot study werd succesvol uitgevoerd bij 50 musea. De deelnemende musea waren een afspiegeling van het museumlandschap: zowel kleine als grote musea net als diverse types van musea namen deelUit de resultaten van deze pilootstudie bleek dat de museumbezoeker erg tevreden is over de musea en het museumbezoek. Er werd aangetoond dat het lokale museum een sterke maatschappelijke functie en een positieve impact heeft op de ontwikkeling en het welbevinden van de bezoeker. De studie werd afgesloten met een studiedag voor alle deelnemende musea.

  • Sentomus audience research
  • Sentomus audience research
  • Facebook
ICOM_NC_Belgium_Flanders_edited.png
IMG_3753.JPG
“Dit onderzoek is een geweldige kans voor musea om via een laagdrempelige methodiek hun publiek te leren kennen, en erbij te betrekken. De pilot study gaf ons gedetailleerde feedback over het museum en komt goed van pas in onze dagelijkse werking. Benchmarking met andere musea was erg interessant.

De studie toonde ook het belang en de zeer positieve impact van het museum op het welzijn van onze bezoekers aan, en is een geweldig hulpmiddel voor ons om de gesprekken met onze stakeholders te onderbouwen."
Sergio Servellón, President ICOM Belgium Flanders, Member of the Board of NEMO, Director FeliXart Museum
IMG_3747.JPG

Na afloop van deze succesvolle pilot case werd een studiedag georganiseerd voor de deelnemende musea.

 

De studiedag omvatte een uiteenzetting van de resultaten en praktische tips om aan de slag te gaan met het eigen onderzoeksrapport. Een boeiend panelgesprek sloot de studiedag af.

 

IMG_3810.JPG

Uit de enthousiaste reacties tijdens de studiedag bleek dat de studie een absolute meerwaarde was voor de individuele musea die deelnamen.

 

Het bleek voor hen erg belangrijk om op een gestructureerde en onderbouwde manier cijfers over het eigen museum en bezoekers beschikbaar te hebben, en anoniem te kunnen benchmarken met gelijkaardige musea.

Anchor 1
pilot 1.jpg
nieuws 2023-03-02 143448.png
Flag_of_Italy.svg.png
bottom of page